Sadama turg Tallinn

Ahjupatissonid vürtsika hakklihakastmega

4 rusikasuurust patissoni
500g hakkliha
400g purustatud tomateid
1 dl punast veini
1 keskmine sibul
3-4 küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
1 tl fenkoliseemneid
1 tl soola
0,5 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
näpuotsa jagu tšillihelbeid

Lõika patissonil pealt kaas maha ja õõnesta seemnene sisu välja. Viljaliha jäta sisse, see maitseb koos täidisega küpsenult suurepäraselt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Puhasta ka küüslauk ja haki see, kuid hoia sibulast eraldi. Kuumuta pannil õli ja prae sibul kergelt läbi. Lisa küüslauk ja vürtsid, prae keskmisel kuumusel paar minutit ja tõsta segu pannilt ära. Lisa pannile uuesti veidi õli ja prae hakkliha läbi, lisa sibula-küüslaugu-vürtside segu ja punavein ( ei ole kohustuslik, võid veini ära jätta ja peale kallata purustatud tomatid) Lase keema tõusta ja keeda vein kergelt kokku. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola ja suhkruga ning hauta kastet keskmisel kuumusel 30 minutit. Kaste peaks selle ajaga muutuma tihedamaks, liigne vedelik peaks välja hauduma.
Täida patissonid lihakastmega, kata ära lõigatud kaanekesega ja tõsta ahjuvormi. Küpseta 30 minutit 175 kraadi juures

Kommentaarid

Seda artiklit ei saa kommenteerida

Tere tulemast Sadama turu kohvikusse Kai

Kohvik avatud iga päev kella 9.00-19.30

TURG AVATUD ALATES 01.09

Turg avatud E-P kella 9.00-19.30
Kai Kohvik avatud E-P kella 9.00-19.30

KAI KOHVIKUS IGA PÄEV:

päevasupp 1.95eur
päevapraad 3.95eur

SADAMA TURUL ikka 1h parkimist TASUTA ja iga järgnev tund 1eur