Sadama turg Tallinn

Küülik vürtside, kuusevõrsesiirupi ja porteriga

Küülikuliha on hele ja mahe, mõnele meeldib sellisena, mõni igatseb rohkem maitseid.

Kuusevõrsesiirup, mida pakub Sadama turu Isuka pood, on jänkule justkui sümboolne lisand, andes siiski ka omamoodi okkamekki. Vürtsid ja porter aitavad lihale lisasärtsu lisada.

  • 1 küülik, tükeldatult
  • 2 spl jahu, soola, pipart
  • pudel porterit või muud tumedat õlut
  • 1 porgand, sibul, küüslauguküüsi ja pool sellerivart
  • 1 kaneelikoor, 3-4 nelgitera, 2 kardemonikauna, tähtaniisi, paar vürtsitera
  • 2 spl kuusevõrsesiirupit (võid asendada lusikatäie mee ja paari rosmariinioksaga)
  • vajadusel lusikatäis vasikafondi (Bong)

Pruunista jahus püherdatud küülikutükid võis ning tõsta haudepotti. Lisa maitsejuurikad, vürtsid ja õlu. Õllepelguse korral võid lisada lihtsalt tassi kuuma vett, milles lusikatäis vasikafondi. Omavalmistatud puljong on muidugi veel parem, kui seda peaks juhtumisi olema.

Hauta küülikut ahjus 170 kraadi juures tund ja 20 minutit. Vajadusel lase enen serveerimis leemel veidi kokku keeda.

Serveeri ahjuköögiviljadega – porgand, pastinaak, kartul, kaalikas.

Kommentaarid

Seda artiklit ei saa kommenteerida

TURG AVATUD ALATES 01.09

Turg avatud E-P kella 9.00-19.00
Kai Kohvik avatud E-P kella 9.00-19.00

Tere tulemast Sadama turu kohvikusse Kai

Kohvik avatud iga päev kella 9.00-19.00

KAI KOHVIKUS IGA PÄEV:

päevasupp 1.95eur
päevapraad 3.95eur

SADAMA TURUL ikka 1h parkimist TASUTA ja iga järgnev tund 1eur