Sadama turg Tallinn

Maailma lihtsaim ahjukana

See retsept väärib erilist kiitust just asjaolu tõttu, et peale kana-soola-pipra muud midagi vaja ei lähe. Roa erilisus seisneb hoopis küpsetamistemperatuuris, tulemuseks on õndsalt krõbeda nahaga mahlane linnuke. Teine äraütlemata oluline tegur on talukana – võrreldes poes pakutavate broileritega on talukana pontsakam ja päris kana maitsega.

Võetagu siis selle ilmatuma lihtsa ja märkimisväärselt maitsva ahjukana jaoks spl peenikest meresoola ja tl jahvatatud musta pipart ja hõõrutagu linnuke seguga hoolsalt seest ja väljast üle.
Ahi olgu nii kuum kui võimalik, 230 kraadi on paras temperatuur. Kana koivad-tiivad seotagu kõrbemise vältimiseks keha ligi ja lükatagu ahju pooleks tunniks. Peale pooltundi vähendatagu kuumust 210-le kraadile ja lastagu prael veel pool tundi ahjus olla.
Nii lihtne valmistusviis toob esile talukana parimad omadused, tuletades meile meelde kana päris maitset, mis kombinaadi broileritega võrreldagi ei anna.
Puristlik kana ei taha tugevaid lisandeid, piisab, kui pakkuda kõrvale värskeid keedukartuleid või, tilli ja murulauguga.
Retsept tundub küll lihtne ja loogiline, aga tõe huvides tulem mainida, et seda tuntakse kui Thomas Kelleri ahjukana. Keller mainib veel, et tuleb hoiduda kiusatusest kana näiteks võiga määrida – võis sisalduv vesi rikub krõbeda naha küpsemise, tekitades liigset auru.
Hääd isu, kanasõbrad!

Kommentaarid

Seda artiklit ei saa kommenteerida

Tere tulemast Sadama turu kohvikusse Kai

Kohvik avatud iga päev kella 9.00-19.30

TURG AVATUD ALATES 01.09

Turg avatud E-P kella 9.00-19.30
Kai Kohvik avatud E-P kella 9.00-19.30

KAI KOHVIKUS IGA PÄEV:

päevasupp 1.95eur
päevapraad 3.95eur

SADAMA TURUL ikka 1h parkimist TASUTA ja iga järgnev tund 1eur