Sadama turg Tallinn

Osso bucco

Sadama turu perenaise köögis on eriti hinnatud road, mis enam-vähem ise valmis saavad. Juba kuulus telekokk Maire Suitsu rõhutas, et “tänapäeva perenaine peaks köögis viibima nii vähe kui võimalik”, pakkudes siis retseptides välja viinerisuppi puljongikuubikuga. Meie nii radikaalseks ei lähe, aga kui ette satub retsept, kus liha ise end valmis küpsetab, kuni perenaine a) lund roogib b) käpikutesse päikest koob c) või lihtsalt jalad laual elu üle järele mõtleb, siis on see retsept äärmiselt teretulnud. Nagu näiteks alljärgnev variant osso bucost ehk vasikakoodi lõikudest. Vasikakooti on aeg-ajalt näha meie Märjamaa lihatööstuse letis.

  • 6 vasikakoodi lõiku
  • 3-4 sibulat
  • veidi jahu ja võid liha pruunistamiseks
  • soola-pipart, loorberileht
  • valget veini vast klaasijagu
  • peotäieke peterselli, ühe sidruni koor ja 3-4 päris anšoovist (Gurmaanide maailma poekesest saab anšoovist lahtiselt ka osta)

Hauta võis kolm-neli sibulat (viilutatuna), tõsta pannilt kõrvale. Maitsesta osso buco tükid soola-pipraga, püherda jahus ning pruunista pannil või (ja oliivõli) sees igast küljest. Tõsta koos sibulatega haudepotti, kalla peale lahke käega valget veini, viska sekka paar loorberilehte, mõned terad pipart ja tiba soola ning jäta madalal kuumusel (160) pooleteiseks tunniks hauduma.
Seejärel lisa hakitud peterselli, ühe sidruni koor riivituna ning 3-4 anšoovist. Vajadusel võid veel suts veini lisada, et kaste liiga kokku ei keeks. Lase pajal veel pool tunnikest haududa, et maitsed ühtlustuksid.
Serveeri polentaga.

Kommentaarid

Seda artiklit ei saa kommenteerida

Tere tulemast Sadama turu kohvikusse Kai

Kohvik avatud iga päev kella 9.00-19.30

TURG AVATUD ALATES 01.09

Turg avatud E-P kella 9.00-19.30
Kai Kohvik avatud E-P kella 9.00-19.30

KAI KOHVIKUS IGA PÄEV:

päevasupp 1.95eur
päevapraad 3.95eur

SADAMA TURUL ikka 1h parkimist TASUTA ja iga järgnev tund 1eur