Sadama turg Tallinn

Soolane küpsetis

Sibulapirukas

Pirukas, mis end igal aastaajal õigustab, kõrvale klaas külma laagerõlut või hääd kodust õunamahla kõrvale.

Põhja jaoks on vaja:

  • 2 dl nisujahu ja 1 dl grahamjahu
  • 1 tl soola
  • 1 keskmine hapu õun riivitult (antonovka on parim)
  • 150 g külma võid kuubikutena
  • 2-3 spl peeneks hakitud salveid
  • 1 spl (sherry)veiniäädikat

Taina valmistamiseks sega kõik peale või ja äädika. Lisa segule võikuubikud ja näpi segi, kõige lõpuks lisa äädikas. Kui taigen on liiga kuiv, lisa tl külma vett. Mässi taigen kilesse ja pane külmkappi tahenema.

Täidise jaoks tuleb võtta:

  • u 500 g sibulaid (retsept eeldab šalotti, aga mina tegin saaremaistest ufosibulatest)
  • veidi oliivõli
  • värsket tüümiani paar oksakest
  • 2 tl suhkurt
  • soola maitse järgi
  • 1 tl veiniäädikat
  • kui on, siis suitsujuustu, näiteks suitsutatud sulugunit. Gruyere või Emmental on ka kindlasti suurepärased

Haki sibulad, kuumuta pannil õli ja prae sibulaid madalal kuumusel koos tüümianiga. Ära lase väga pruunistuda, sibulad peavad pigem hauduma. Lõpupoole maitsesta soola, suhkru ja äädikaga, lase äädikas kindlasti välja keeda.

Rulli taigen kergelt jahusel küpsetuspaberil õhukeseks rattaks ja lao sibulatäidis peale. Jäta servad u. 3 cm ulatuses tühjaks. Tõsta servad täidisele ja poeta peale peotäis suitsujuustu kuubikuid. Tõsta pirukas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadiga u. 20 minutit.

Pirukas on parim veidi jahtununa, kui taigna krõbedus eriti hästi esile tuleb. Hää õllekõrvane.

Kommentaarid

Seda artiklit ei saa kommenteerida

TURG AVATUD ALATES 01.09

Turg avatud E-P kella 9.00-19.00
Kai Kohvik avatud E-P kella 9.00-19.00

Tere tulemast Sadama turu kohvikusse Kai

Kohvik avatud iga päev kella 9.00-19.00

KAI KOHVIKUS IGA PÄEV:

päevasupp 1.95eur
päevapraad 3.95eur

SADAMA TURUL ikka 1h parkimist TASUTA ja iga järgnev tund 1eur